Case Studies   »   TADWORTH, SURREY

TADWORTH, SURREY

Budget: Undisclosed


Ruach recommended replacing the island with a peninsula. It made the kitchen feel much more open and yet provided a clear demarkation between dining and cooking space. It also accommodated our second oven and provided a great space to store our cooking books.

We wanted a mantel around the Aga that would feel almost architectural, a space to hang coats, and we didn’t like the way that our existing island didn’t have much space down either side but we weren’t sure what to do about it. The mantle looks really great, and sets off the whole kitchen, and Ruach even sneaked in a cloakroom area out of sight, in an under utilised space above an annoying stop cock. 

Brief

To create a modern design which would also suit the feel of a cottage, parts of which were built in the 17th century.

Range

Bespoke in-frame Fulham door (inspired furniture)

Appliances

Neff

Worktops

Silestone Lagoon

Insight

We loved the collaborative design experience. Violet and Heather helped us to see the possibilities that we hadn’t considered. The units themselves are beautifully made and Neil and the rest of the team installing them were considerate, methodical and accommodating. Excellent - totally recommended.

Copyright Ruach Designs Limited 2019 | Website hosted by Speedy Website